Zlatan- kaxig eller klok?

“You have no balls”, sade Zlatan till Pep Guardiola.

När jag var liten, så tyckte jag att Zlatan var den värsta tänkbara spelaren, jag tyckte inte om honom överhuvudtaget. Varför? Zlatan var äckligt kaxig för min smak. Jag tyckte att han var allt för arrogant.

“Du köper en Ferrari men du kör den som en Fiat”, Zlatan om att bli värvad till Barcelona och inte få spela tillräckligt.

Zlatan utstrålar självsäkerhet, så man nästan får huvudvärk av det. Hans självsäkerhet, kaxighet är hans mur som han har byggt för att skydda sig själv. Han tvivlar inte på att säga sin åsikt. Han tvivlar inte på att säga tillbaka. Han är inte rädd att visa sin stora personlighet. Han är sig själv, fast än allt han gör eller säger följes med av t.ex. media. Han vågar vara sig själv, han försöker inte vara som alla andra, utan han vill vara precis som han är. Det borde vi alla: Vara medvetna om att vi är bra, bara genom att vara oss själva.

När Zlatan bytte klubb till Los Angeles Galaxy.

Bildkälla: Evening Standard

Jag gillar killen, han är härlig.

“Arsene Wenger bad mig att ha ett provspel med Arsenal när jag var 17 år. Jag tackade nej. Zlatan gör inte auditions.”

När jag för två år sedan bytte klubb så skulle jag beskriva mig som ung och osäker. Mitt första år gick över förväntan. Sedan följande år skrev jag på ett nytt kontrakt utan desto större tankar, det hade ju gått bra året före så vad skulle kunna gå snett nu då? Nå, snett gick det. Jag var fortfarande den unga och osäkra, och när jag skulle ha reagerat, vågade jag inte, eftersom jag tänkte endast på vad andra skulle tänka. Detta var en viktig lärdom för mig, men nästa gång jag möter en liknande situation så hoppas jag att våga vara mera som Zlatan. Reagera, inte vara rädd över vad andra tänker, vara självsäker över mitt beslut.

De kan få en cykel med min autograf så blir det bra”, Zlatan tycker inte man kan jämföra dam- och herrfotboll.

Den stora personligheten drar på sig mycket beundran men också mycket hat. Visst, vissa gånger kunde han uttrycka sig bättre, men det kunde vi väl alla. Eftersom han är rätt kaxig och “stor i käftan” så är det väldigt lätt för median att plocka ut endast vissa citat och göra det till en stor rubrik. Jag tar hans kaxighet mera som en typ av humor. Tar man inte honom allt för seriöst så är han rätt härlig.

Det finns bara en Zlatan.”

Jag tycker inte vi skall försöka vara som Zlatan, men jag tycker att vi borde alla lita på oss själva, få vara oss själva. Zlatan är ett bra exempel över att inte bry sig så mycket över vad andra tycker. Han om någon, kör sitt eget race.

“Jag är nummer ett. Jag känner verkligen så, om du tror att du är två så är det slutet. Det faktum att jag aldrig har vunnit Ballon d’Or eller FIFA World Player betyder inte att jag inte är nummer ett.”

Han vet vad han vill och är medveten om sin skicklighet, det är därför han blev en av världens bästa fotbollsspelare. Enligt Zlatan: Världens bästa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *