Om mig

Så ni lite vet vem jag är, här kommer lite om mig.

Jag kommer från Yläne (ett litet ort nära Åbo), men nuförtiden bor jag med min pojkvän och våran lilla hund i Vasa. Jag flyttade hemifrån när jag var 16 år och började studera i Vörå. Jag studerar mitt fjärde år kombistudier som idrottsledare och gymnasiet. Mina modersmål är finska och tyska, men att ha en svenskspråkig pojkvän och att ha studerat 3 år på en svenskspråkig skola gör svenskan till min vardagsspråk. Mitt största passion i livet är fotboll, och då när jag flyttade till Vörå var det på grund av fotbollen och då var de klart, att de va det jag vill satsa på och se hur långt det räcker. I år gick inte som planerat på den fronten, men ifjol spelade jag i division 1 med IK Myran. 

Nyligen slog mig en tanke över att börja skriva en blogg. Att dela de jag har varit med om det senaste år och helt enkelt delvis bearbeta det genom att skriva. Jag kommer nog att skriva om en del andra tankar också, men det som driver mej för att skriva nu just är, att få skriva ut de tankar som inte släpper. Det känns som att jag måste få ut de och detta kändes som en bra sak att prova på. Jag gör det alltså för mig själv, men hoppas att jag skulle samtidigt kunna hjälpa någon som kanske varit/är i en liknande situation. Jag kommer att vara helt ärlig,  så det är bra att minnas att det är bara mina åsikter och erfarenheter. Ni har rätt att tänka helt annorlunda eller ha helt motsatta erfarenheter. 

Som jag berättade ovan så är jag finskspråkig och ni undrar kanske varför jag ändå skriver på svenska. De undrar jag också, började nämligen först skriva på finska men det blev verkligen inte till en succé. Mitt svenska är långtifrån perfekt, men det kändes helt enkelt bäst att skriva på svenska. Kan dock hända att jag kommer skriva nått inlägg på finska också, vem vet. Ibland flyter det på svenska och ibland på finska, så vi får helt enkelt bara se. 

Ett svar till “Om mig”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *